BaanatletiekSportnieuwsTopsportWedstrijden & Uitslagen

Geen goud bij NK indoor senioren

Apeldoorn, 22-23 februari 2020 – NK Indoor senioren. Voor het eerst sinds 2000 geen kampioenschap voor RA’ers. Wel vier zilveren en 2 bronzen medailles.

Vrouwen
Op de 800m vielen beide finalistes in de prijzen. Sanne Wolters – Verstegen ging de finale in met zowel de snelste seizoenstijd als een ingetapete enkel (irritante kalfsspier). Drie rondjes liep ze op kop, toen vond Suzanne Voorrips (Groningen Atletiek) het genoeg en nam de kop over. Sanne kon alleen maar volgen. Marissa Damink legde beslag op de derde plaats. Vorig jaar won ze nog zilver op dit loopnummer. Ilona v.d. Giessen noteerde 2.18.44 in de series. Meruska Eduarda sprong naar een afstand van 12.50m bij de driesprong. Het was haar beste seizoensprestatie en tevens goed voor de zilveren plak. Meruska staat al jaren aan de Nederlandse top op dit onderdeel. Al in 2009 behaalde ze als A-juniore al een tweede plaats bij de NK indoor. Daarnaast sprong nog 5.68m ver en daarmee belandde ze op de negende plaats.

Op de 60m kwamen twee sprintsters in actie: Nargélis Statia en Elaine den Exter. Nargélis bereikte de finale en finishte daar in 7.44 als zesde. Elaine werd in de halve finale uitgeschakeld. Zij liep ook nog de 200m maar haar tijd van 25.73 was niet goed genoeg om door te gaan. Dat gold ook voor Demi v.d. Sande die tot 26.22 kwam. Kim Rossen noteerde een nieuw p.r. op de 400m met 55.12 en werd daar derde mee in de serie. Helaas behoorde ze niet tot één van de tijdsnelsten om door te gaan naar de finale. MB Ruth Vogels had haar dag niet op de 60m horden en kwam in 9.68 over de finish.

Mannen
Sprintkanon Taymir Burnet werd node gemist op de 60m. Alle RA-sprinters kwamen door de series. Churandy Martina, toegetreden tot de rangen der masters, noteerde 6.89 en dat is een nieuw clubrecord in die categorie. Drie RA’ers wisten tot de finale door te dringen waarvan Hensley Paulina de beste was met een derde plaats (6.72). Churandy werd vierde in 6.80 en Jim van Gorkum kwam over de finish in 6.87 (5e).

Tarik Tahiri behaalde zijn derde zilveren medaille op hinkstapsprong. Vorig jaar was hij nog de beste op dit onderdeel. Maar Fabian Florant van Haag Atletiek is al vele jaren de beste van Nederland.

JB Isaya Klein Ikkink verbeterde zijn eigen clubrecord op de 400m (bij zowel de JB als de JA) tot 48.98 op de 400m. Een week geleden zou hij met die tijd Nederlands kampioen op dit onderdeel geworden zijn. Anthony Rasmijn was met 49.17 iets langzamer en ging ook niet door naar de finale. Koen van der Meijden finishte op de dubbele afstand in 1.56.78, maar dat was niet goed genoeg om door te gaan naar de finale. Ook een zilveren plak voor verspringer Dudly Boeldak die zijn leidende positie in de laatste sprong van winnaar Antonny Ediabonya (Ciko ’66) verloren zag gaan. Dudley kwam in zijn eerste poging tot 7.27m. Vorig jaar belandde hij ook op de tweede plaats.

Sam Kranse kwam tot 4.70m op polshoog en werd daarmee negende.

Masters
Tijdens dit NK werden nog enkele kampioenschapnummers voor masters verwerkt. Waldy Lindeborg (M35), twee weken geleden goed voor zilver op de 60m, nam deel aan de 200m. Ook op deze afstand een zilveren medaille voor hem in een nieuw clubrecord van 23.18.

Uitslagen