SportnieuwsWedstrijden & UitslagenWegatletiek/Loopgroepen

Mooldijk en Taselaar op podium bij Bruggenloop

20191208 Bruggenloop medailleRotterdam, 8 december 2019 –  31e editie van de Bruggenloop. ’s Morgens regende het nog behoorlijk, maar ’s middags klaarde het op en was zelfs een lekker winterzonnetje zichtbaar. Wel stond er een stormachtige wind die de lopers vooral op het laatste stuk parten speelde. Met start en finish pal voor stadion De Kuip, was deze editie met ruim 12.000 deelnemers wederom een succes. Daarnaast kon er bijna € 30.000 worden overgemaakt naar het familiehuis van Daniël den Hoed.

Sanne Mooldijk (rechts op de foto) legde beslag op de tweede plaats in 57.37, achter PAC-atlete Paulina van Donkelaar. Annick Taselaar, vorige jaar nog negende, werd nu mooi derde in 58.05 (links op de foto). Elisabeth den Boer eindigde keurig als 7e in 1.01.28 ook nog in de top 10. Bij de mannen was Pieter Bakx de eerstaankomende RA’er op de zesde plaats in 50.47. Hij liep echter op het startnummer van Steven Suiker. M50 Robert Willemse was de eerste master van RA in 52.33 en tevens de eerste in zijn klasse. Hans Bos werd tweede, maar dan bij de M55. Rianne Sigmond (V35) was de eerste in haar categorie in een nieuw p.r. van 1.03.13. Good old Letitia Vriesde kwam als derde over de finish bij de V55 in 1.11.27. Dat is een nieuw clubrecord.

Uitslagen