Aangepast sportenBaanatletiekSportnieuwsTopsportWedstrijden & Uitslagen

Ranki Oberoi wereldkampioen!

Dubai (VAE), 7 – 15 november 2019 –  WK para-atletiek. Ranki Oberoi, uitkomend in de klasse T20, heeft het voorbeeld van zijn land- en clubgenoot Ronald Hertog gevolgd door ook WERELDKAMPIOEN te worden. Hij deed dat op het vroegere onderdeel van Ronald: verspringen. Hij wist dat hij de laatste tijd in goede vorm verkeerde: ‘Ik wist dat de wind zou draaien tijdens mijn competitie, zoals de wind steeds draaide tijdens de ochtendsessies. Ik wilde in de 1e of de 2e poging laten zien aan de concurrentie hoe goed ik was en hoe goed ik mij voelde,’aldus Oberoi. Zo gezegd, zo gedaan, Ranki sprong in zijn tweede poging zijn eigen Nederlands record – van 7.13 meter – uit de boeken. Niemand wist deze afstand (7.39 meter) meer te overtreffen, zelfs niet Abdul Latif Romly (wereldrecordhouder). ‘Een droom die uitkomt. Ik was al twee weken in goede vorm, ben heel blij dat dit gelukt is. Ik ben wereldkampioen…., wauw.’  Zijn prestatie van 7.39m  is tevens een nieuw kampioenschapsrecord.

Ranki: van harte gefeliciteerd met deze superprestatie want je hebt er heel hard voor gewerkt.

RA gaat dus naar huis met de maximale score mogelijk: twee wereldkampioenen rijker!

Uitslagen

2019 Ranki Dubai 1