JeugdWedstrijden & Uitslagen

Hoboken en Tilburg

20191124 Indoor Hoboken 2

Hoboken (België), 24 november 2019 – Indoorwedstrijd. Met een grote delegatie trokken de jongste RA-leden naar de indoorschool (‘sportschuur’ op zijn Belgisch) voor een indoorwedstrijd. Veel juniorleden waren een categorie opgeschoven en dat was weer even wennen. Ook wennen was het voor de jongste leden, daar zij allen 60m moesten lopen i.p.v. de gebruikelijke 40m voor de B-, C- en D-pupillen. Desalniettemin liet RA een goede indruk achter met dito prestaties.

Er waren veel series 60m, daardoor geen finales. Overwinnningen plaatsen waren er voor Lieven Vreugdenhil (PB), Gyani Biekram (JD), Jamie van Delden (pA), Faith Tujeehut (pA), Yenthe Vreugdenhil (MD), Keysa Tujeehut (MD) en Nicole Varela Cardoso Furtado. Met 8.44 was zij de snelste van RA deze zondag. Ook op de 60m horden was zij de snelste in haar serie. Ook Mees de Jong (MD), Faith en Gyani waren het rapst over de horden in hun series.

Op de technische nummers vielen er geen eerste plaatsen te noteren. Faith sprong 1.20m hoog en dat leverde een gedeelde vierde plaats op. Mina Chokri sprong ook 1.20m, maar had meer foutsprongen. Yenthe noteerde een prachtig nieuw p.r. op kogel met 10.86m. Zij werd daar derde mee. Mees de Jong werd vijfde met ook een stoot van over de 10m (10.29). Gyani werd tweede op kogel met 8.59m met vlak daarachter David van der Velden op de vierde plaats met 7.47m.

Op de foto boven v.l.n.r.: Tessa van Vlaanderen, Eva Bouman, Yenthe Vreugdenhil, Georgina Taylor, Louise de Jong en Nina Poiesz. Onder v.l.n.r.: Mees de Jong, Keysha Tujeehut en Nicole Varela Cardoso Furtado. Foto: René Huitema.

Uitslagen (PDF, eerst opslaan)

Tilburg, 24 november 2019 – Warandeloop. De eerste cross in het nationale crosscircuit. Een groot aantal RA’ers nam hier aan deel. Hoogste klassering was voor Marissa Damink op de korte cross (2400m) met een 5e plaats. Larissa Schut werd hier 20e, Ilona v.d. Giessen 23e en Tessa Nieuwenhuizen 24e.

Benjamin de Haan, vorige week nog goed voor 44.50 op de 15 km bij de 7heuvelenloop, werd in het sterke veld 20e over 10.000m. Marco van Etten eindigde op de 52e plaats. Hij liep vorige week een nieuw p.r. in Nijmegen op de 15 km (47.25). Op de korte cross (2400m) werd Milco Hahury keurig 14e. Hugo van den Haak kwam als 25e over de finish. JA Ilias el Khattabi had hier deelname aan de EK cross willen afdwingen, maar helaas moest hij door een blessure afhaken (gebroken middenvoetsbeentje). Volgend jaar een nieuwe kans aangezien hij eerstejaars A is.

Bij de JB een mooie klassering voor Ivar Meesen op plaats 20, aangezien hij nog geen jaar lid is. Bas Stam zat hem op de hielen met slechts 5 seconden achterstand (22e).

Zaterdag 23 november 2019 waren de ‘oudjes’ en de ‘jonkies’ aan de beurt. M45 Erik v.d. Berg werd 7e in zijn categorie over 7500m. MD1 Merel van der Horst werd 19e over 1680m. Elin v.d. Berg (MD2) werd 18e over dezelfde afstand.

Uitslagen