Sportnieuws

Mooie tijden voor pupillen bij NK estafettes

Amstelveen, 28 – 29 september 2019 – Nederlandse kampioenschappen estafette. De pupillen vielen niet in de prijzen, maar verbeterden wel twee oude clubrecords. De jongens pupillen C kwamen op de 4 x 40m tot 28.22. Het waren Tygo van Delden, Sam Huygen, Ferre Alkemade en Lieven Vreugdenhil (foto boven). Met die tijd werden ze derde in de serie en vijfde overall. Het oude record dateerde uit 1993 en stond op 28.2 (handtijd). Het tweede clubrecord kwam op naam van meisjes pupillen A op de 4 x 60m. Het team, Georgina Taylor, Yenthe Vreugdenhil, Stella Heijnen en Tessa van Vlaanderen, zette een tijd van 34.75 op de klokken. Het oude record stond op 35.0 en dateerde uit 1995. Met die tijd misten ze net het podium, want het was maar 32/100 minder dan de tijd van de nummer 3, Ilion uit Zoetermeer. De MPB, die zichzelf ‘De snelste Rotterdammertjes’ noemden, werden helaas gediskwalificeerd omdat ze het stokje lieten vallen.  Het waren Cherise van der Vlist, Noor Klein, Josephine Altona en Mina Chokri.

2019 NEK Amstelveen 4

Tessa van Vlaanderen, Stella Heijen, Yenthe Vreugdenhil en Georgina Taylor

2019 NEK Amstelveen 3

Cherise v.d. Vlist, Noor Klein, Josephine Altona en Mina Chokri

2019 NEK Amstelveen 2

Alle pupillen bij elkaar

2019 NEK Amstelveen 1

Tygo van Delden wisselt op Lieven Vreugdenhil

Uitslagen

Video 4 x 60m MPA (moeder van Sam Huygen)

Foto’s: Sanne Vreugdenhil