SportnieuwsTopsport

WK estafette met inbreng van RA-toppers

Zeist, 3 april – Technisch directeur Ad Roskam maakt de selectie bekend van de teams voor de WK estafette in het Japanse Yokohama. Deze kampioenschappen vinden plaats in het weekend van 11 en 12 mei a.s. De atleten bereiden zich voor in Florida. De inbreng van RA is groot:

4 x 100 mannen
Churandy Martina
Hensley Paulina
Taymir Burnet
Christopher Garia

4 x 400m mannen
Liemarvin Bonevacia
Terrence Agard

De top 10 geplaatste teams kwalificeren zich rechtstreeks voor het WK Atletiek in Doha dat eind september plaatsvindt. Vervolgens plaatst de top acht van het WK Atletiek in Doha zich weer automatisch voor de Olympische Spelen 2020 in Tokyo.

Aangezien deze kampioenschappen samenvallen met de NK Teams op 11 mei, kan RA dus niet over haar toppers beschikken.

Selectie