BaanatletiekSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

Goud, zilver en brons bij NK cross

Vrouwen NK crossTijdens de NK cross in Amsterdam (10 – 11 maart) hebben Irene van der Reijken en Nikita van Lierop de zilveren en bronzen medaille behaald. In het Amsterdamse bos waar het parcours door de vele regen drassig was geworden, kregen beide RA-atletes dezelfde tijd (10.21) toegewezen op het onderdeel korte cross (2.500m). We moeten teruggaan tot 2013 voor de laatste medaille op dit onderdeel. Toen was het Sanne Verstegen die een bronzen plak mee naar huis nam.

Op de vijfde en zesde plaats eindigden Roos Hoop (MA) en Sanne Wolters – Verstegen. Ook zij kregen van de organisatie dezelfde tijd (10.40) toegewezen. Roos is weer terug van een blessure en koos ervoor om de korte cross bij de vrouwen te lopen i.p.v. de 6.000m die in haar leeftijdscategorie op het programma stond. Op plaats 15 en 16 finishten resp. Aniek Aper (11.34) en Ilona van der Giessen (11.38).

Op de foto v.l.n.r.: Aniek Aper, Irene van der Reijken, Nikita van Lierop, Roos Hop en Ilona van der Giessen.

Hester Lingsma maakte haar debuut bij de V35 en finishte zeer verdienstelijk als derde. Het was haar eerste medaille ooit op een NK. Trainster van de A-groep Carla Ophorst greep het goud bij de V55 over een afstand van 8.000m (37.41). Bij de vrouwen lange cross een mooie zevende plaats voor Sanne Mooldijk.

Stan JansenBij de mannen senioren die 12.000m op het programma hadden staan, zorgde onze nieuwe Zweedse aanwinst Andreas Åhwall voor een plaats in de top 10 door fraai als zesde te eindigen in 44.27 (p.r. op 10 km baan is 29.41 uit 2015). Bij de jongens B finishte Tomas van Wijngaarden op plaats 34. Ilias el Khattabi is helaas met een kleine blessure uitgevallen. Stan Jansen (links op de foto) liep mee bij de jongens A (8.000m) en finishte als 24e in 34.10. MPA Zoë van Gils eindigde net buiten het podium met een vierde plaats over 1.300m.

Tot slot nog enkele zilveren medailles in de verschillende verenigingsklassementen, waarvoor de eerste drie aankomenden meetelden.

Mannen lange cross:
2. RA (Andreas Åhwall, Niels Baljet en Ton Hettema)

Mannen korte cross:
2. RA (Ralf Nieuwenhuizen, Milco Hahury en Benjamin Manuel)

 

Uitslagen