Beweeg je fit!Pers&Media

Elke stap telt; een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid

Een stappenteller, persoonlijke opbouwplannen, verbeteren van de conditie, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle wandeltrainingsprogramma ‘Elke stap telt’.

In tien weken tijd je conditie zo verbeteren dat je een paar kilometer kan wandelen. Of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van 20 kilometer. Dat is in het kort het doel van ‘Elke stap telt’. Het wandelprogramma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau aan de conditie.

Voor de eerste wandelbijeenkomst wordt er een wandeltest afgenomen. Aan de hand van de testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau bepaald en krijgt iedereen een stappenteller en een individueel opbouwprogramma.

Naast het opbouwen van de conditie is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet je andere deelnemers en kun je afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen. Een unieke combinatie van sportiviteit en gezelligheid!

Op donderdag 13 juli is er een informatiebijeenkomst over het project bij Rotterdam Atletiek, Bentincklaan 40, 3039 KK Rotterdam. Daar kun je je aanmelden voor deelname aan ‘Elke stap telt’ en wordt de wandeltest afgenomen. Deelname aan het wandeltraject van 10 weken kost € 50.

Het startmoment vindt plaats om 10.30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Letitia Vriesde via

Zowel niet-actieve, minder actieve als sportieve 55-plussers kunnen deelnemen.

stapteltorg