Aangepast sportenSportnieuwsWedstrijden & Uitslagen

RA Toppers schitteren in Breda!

Zaterdag 21 mei vonden in Breda de Open Nederlandse Kampioenschappen voor gehandicapten plaats. Namens Rotterdam Atletiek deden er vijf atleten mee. De omstandigheden waren prima voor een dagje atletiek.

Voor sommigen was het één van de eerste keren dat er meegedaan werd aan een titelstrijd en anderen kenden inmiddels het klappen van de zweep.

Gert-Jan Schep had een druk programma met deelname op verschillende loopnummers. Op de 100 meter behaalde hij de derde plaats met een persoonlijk record van 13,68s. De 200 meter leverde een tweede plek op met weer een pr, 28,32s. Op de 400 meter verpulverde hij zijn beste tijd met maar liefst bijna 5 seconden (1:00,77s). Hiermee werd hij tevens Nederlands kampioen.

Ook Joyce de Wit had een druk schema. Discuswerpen leverde een derde plek op 17,79m. Met kogelstoten kwam Joyce tot 6,77m. En bij speerwerpen kwam de speer neer bij 11,60m.

Ranki Oberoi sprintte naar de titel op de 100 meter in een prachtige 10.90s. Helaas was de wind net te hard voor een legitieme tijd (2,3 m/s). Niettemin een fantastische prestatie. Ook bij het verspringen sloeg Ranki toe. Hier behaalde hij de titel met een sprong van 6,63m (+2,1 m/s). Een goed dagje dus voor Ranki.

Op de diverse werpnummers kwamen Take Zonneveld, Willem Noorduin en Kamlesh Kalpoe in actie.

Take sloeg met discuswerpen keihard toe door het wereldrecord te verbeteren met meer dan een meter. De discus plofte in het gras na 22,53m. Hij pakte hier vanzelfsprekend de titel mee.
Willem was sinds jaren weer terug gevinden bij een nationale titelstrijd en ging meteen weer met een zilveren medaille naar huis (29,26m).
Kamlesh had ook een goede wedstrijd en kwam met de schijf tot een afstand van 22,88m.

Willem pakte even later de titel bij het kogelstoten met een afstand van 10,31m. Hiermee bleef hij oud-trainingsmaatje Albert van der Mee van Sprint Breda net voor.

Met Speerwerpen kwam Take nogmaals in actie en wierp de speer en zichzelf naar een tweede plaats (28,82m).

Later op de dag nam Kamlesh deel aan het verspringen en kwam daar tot een goede afstand van 4,02m. Dat leverde hem een zilveren medaille op.

Bij de wedstrijden wordt de positie van een atleet bepaald op basis van het verschil dat zijn/haar prestatie heeft ten opzichte van het wereldrecord in zijn/haar categorie.

Tekst & foto’s: Erwin Suvaal