Sportnieuws

Patrick Kwist (M45) Nederlands kampioen halve marathon

Patrick Kwist is afgelopen zondag, 17 mei, Nederlands kampioen geworden op de halve marathon. Hij wist zijn titel van vorig jaar te prolongeren. Hij deed dat in sleutelstad Leiden in de prima tijd van 1.12.47. Het is zijn tweede Nederlands kampioenschap dit jaar op de weg. Eerder dit jaar was hij Nederlands kampioen geworden op de 10 km en Nederlands kampioen op de 3000m indoor. Jammer genoeg kon hij door omstandigheden niet meedoen aan de Rotterdam marathon van dit jaar, anders had hij daar hoge ogen kunnen gooien.

Bij de kidsrun over 2 km werd Fenne Gringhuis knap tweede in 8.32. Dat was een halve minuut sneller dan vorig jaar. De uitslagen zijn helaas niet op club doorzoekbaar, dus of er andere RA-ers zijn die hebben deelgenomen, is mij niet bekend.

Bekijk hier de uitslagen.

Foto: ProRun