Sportnieuws

NK Indoor senioren

Patrick van Luijk is back on the track. Tijdens het NK indoor, 21-22 februari, in Apeldoorn pakte hij de zilveren medaille op de 60m in 6.76. Daarmee was hij slechts 2/100 van een seconde langzamer dan de Groningse winnaar Giovanni Codrington. Patrick stond in 2007 op het hoogste treedje. Simon Blok verraste met de bronzen plak in 6.98. Net zoals in de series, kwam hij nu ook onder de voor hem magische 7 seconden. Ifrish Alberg liep buiten mededinging naar 6.81.

Op de 400m liepen Terrence Agard en Liemarvin Bonevacia eenvoudig naar de eerste plaats in de series. Terrence deed dat zelfs met een persoonlijk record van 47.20. Liemarvin hoefde zich niet bovenmatig in te spannen, getuige zijn 49.03.

Didier Nibbering trof het niet op de 800m. In een boemelrace eindigde hij als 4e in 1.57.45.

Sanne Verstegen deed een verwoede poging om de limiet op de 800m (2.03.00) voor het komende EKi te halen. Maar ze moest alles in haar eentje doen. ‘Ik ben gewoon niet goed genoeg. Het zit er wel in, maar in de wedstrijden komt het er niet uit’, zei ze na de series van de 800 meter. Met 2.03,92 bleef ze een kleine seconde boven de EK-limiet, terwijl ze er vast op rekende in Praag uit te zullen komen.

‘Ik moet het toch alleen doen, dus kan ik het net zo goed vandaag proberen. Nu heb ik morgen nog een kans’, zei ze, maar de tranen lieten zien dat ze er weinig fiducie meer in heeft om morgen opnieuw een scherpe tijd te lopen.

Vorig weekend had ze bij de Millrose Games wel tegenstand. ‘Maar daar merkte ik dat ik geen ervaring heb in een druk veld. Acht vrouwen in zes banen – ik werd weggedrukt en na honderd meter stond bijna iedereen stil. Het bleef hollen en stilstaan en na 600 meter was het op.’

Dag 2
Verreweg de spannendste wedstrijd van deze dag was de 400m voor mannen. En daarin 2 RA-toppers: Liemarvin Bonevacia en Terrence Agard. De eerste verbeterde enkele weken geleden het NR op deze afstand. De tweede bleef gisteren in de series een fractie van een seconde verwijderd van de limiet voor het EKi (47.15). Vandaag moest er dus beslist worden wie er NK zou worden.

Na 200m was het even duwen tussen onze clubgenoten wie de kop zou nemen. Liemarvin liet zich niet de kaas van het brood eten en nam de kop. Aan de overkant van de finish ging Terrence over hem heen. Beiden werden op de hielen gezeten door Phanos-atleet Björn Blauwhof die ook de limiet in zijn achterhoofd had. Op het laatste rechte stuk werd het nog spannend want Liemarvin lag bij het uitkomen van de bocht nog in derde positie. Maar waar bij Terrence de verzuring ging opspelen, trok Liemarvin nog even door en kwam als eerste over de finish in een supertijd van 46.54. Björn werd nog net tweede (46.74) voor onze Terrence (46.77). Nog nooit vertoond bij mijn weten: drie man onder de 47 seconden op een NK indoor. Voor Terrence betekent dat hij ook zijn koffer kan inpakken voor het EK indoor te Praag. De tijd van Liemarvin is tevens een kampioenschapsrecord.

‘Verloren? Nee, ik heb zeker gewonnen’, zei Agard tevreden na de race. ‘Het ging mij hier alleen om de tijd en niet om de plek. Liemarvin had na de series al tegen me gezegd dat we er een snelle race van zouden maken. Het was heel zwaar, maar wel de meest indrukwekkende battle die ik ooit heb gelopen.’

‘Altijd rustig blijven’, zei Bonevacia na de race. ‘Dit was plan-B. Ik wist dat ik tweede zou kunnen komen te lopen. Zoiets kan ook in Praag gebeuren. Hier moet je op voorbereid zijn.’

Bonevacia wilde eigenlijk zijn NR van 46,46, dat hij enkele weken geleden in Boston vestigde, verbeteren. ‘Daar liep ik geen perfecte race. Het was maar een gewone universiteitswedstrijd. Maar in Praag loop ik voor een medaille. Je moet je doel hoog stellen.’

Meruska Eduarda behaalde zilver op hinkstapsprong met slechts 2 cm verschil met nr. 1. Dat was voormalig clubgenote Tamara Middelburg, tegenwoordig uitkomend voor Ilion. Meruska bleef slechts 7 cm verwijderd van haar eigen CR. Een prima prestatie dus.

Sanne Verstegen ondernam wederom een poging op de 800m om de limiet (2.03.00) te behalen voor het EK indoor. Waar ze gisteren in de serie tot een tijd onder de 2.04 kwam, bleef ze daar nu boven met 2.04.57. Maar wel weer een gouden plak. Sanne is nu voor de vierde keer Nederlands indoorkampioene geworden op de 800m.

Brons was er geweldenaar Remco Goetheer op kogel. Met een prima stoot van 17.40m bleef hij slechts 3cm verwijderd van zijn eigen pr, dat hij enkele weken geleden stootte in Gent.

In de uitslagen zien we ook nog enkele juniorleden van RA. Bas Stam (JD) won zijn serie 600m in een prima 1.53.91. MPA Fenne Gringhuis won haar serie niet, maar ze liep als tweede RA-pupil A onder de 2 minuten. Haar tijd van 1.58.52 betekende een verbetering van het uit 1992 stammende clubrecord van Catharina Mulders (1.59.5).

Simon Blok won gisteren brons op de 60m. Vandaag ging het mis in de series van de 200, Hierin werd hij gediskwalificeerd omdat hij buiten zijn baan zou zijn gekomen.

Op de foto Liemarvin in het blauwe shirt met vlak daarachter Terrence (foto: Erik van Leeuwen).

 

Bekijk hier de uitslagen.